"Writing, like life itself, is a voyage of discovery."
Henry Miller

Zin om te schrijven?

Autobiografisch schrijven is voor mij het magische proces van het onderzoeken van ons leven en wie wij daadwerkelijk zijn. Door het schrijven ontstaat verwondering, samenhang en inzicht.

Ben je benieuwd naar het magische proces van autobiografisch schrijven? Wil jij de diepte verkennen en je leven op een nieuwe manier onderzoeken? In de schrijfsessies die ik ontwikkel duik je vanuit verschillende thema’s in je levensverhaal en je innerlijke drive. Door het schrijven ontstaat verwondering, samenhang en inzicht. Schrijvenderwijs leer je je unieke (schrijf)stem kennen en met elke oefening krijg je meer inzicht over wie je daadwerkelijk bent.

Bij The insight story schrijven we vanuit het hart en het lichaam, niet vanuit het hoofd. Vanuit ontspanning, niet gericht op prestaties of literaire hoogstandjes. Het gaat niet om de techniek, maar om het leren kennen van je eigen schrijfstem en daarmee vertrouwd te raken.

Iedereen – met of zonder schrijfervaring – kan deelnemen! Naast mijn vaste aanbod hieronder, zijn maatwerk of thematisch gerichte schrijfsessies altijd bespreekbaar. Ook voor organisaties en bedrijven.

Between the lines

In één sessie naar verbinding

"Writing, like life itself, is a voyage of discovery." - Henry Miller

Schrijven is verbinden, in de eerste plaats met jezelf, maar tussen de regels door geef je de ander ruimte om zichzelf in jouw woorden te herkennen en met jou mee te leven. Door te schrijven vanuit je hart maak je verbinding met de wereld en je omgeving. In mijn workshops is schrijven vrij van verwachtingen, oordelen en kaders. We schrijven zonder regels en kleuren buiten de lijntjes. Wil je meemaken wat er in een ochtend ‘between the lines’ gebeurt en meer connectie voelen met jezelf en je groep? Laat het me weten! Tijdens een sessie maak je kennis met verschillende aspecten van het autobiografisch schrijven en zul je snel merken hoe bevrijdend, ontspannend en verbindend deze intuïtieve manier van schrijven is.

Bij minimaal 4 en max 8 deelnemers ontwikkel ik een geheel verzorgde workshopochtend voor jullie van 9.30 – 12.15 uur. (’s middags kan ook, maar morning freshness is ideaal). De kosten zijn € 85,- euro per persoon, incl. hapjes en drankjes en btw.

Find your magic

Een 3-delig schrijfavontuur

“Those who don’t believe in magic, will never find it.” - Roald Dahl

Komend schrijfseizoen organiseer ik drie mini-cruises waarop je je mag laten meevoeren op de stroom en de magie van het autobiografisch schrijven ontdekt. In drie bijeenkomsten verdiep je jezelf al schrijvend in de wondere wereld van jouw leven en jouw intuïtie. Je ontdekt op welke manieren je moeiteloos en recht vanuit je kern kunt schrijven, vanuit je gevoel, je herinneringen en je (on)bewuste associatievermogen.
De ochtenden duren van 9.30-12.15 uur. Kosten voor deze 3-delige mini-cruise zijn € 250,- euro per persoon, incl. hapjes en drankjes en btw.

Data volgen binnenkort.

What’s your story?

Een 6-delige duik in jouw leven

"A word after a word after a word is power." - Margaret Atwood

Wat is jouw verhaal? In deze 6-delige cursus creëer je meer zelfinzicht door te schrijven. In de cursus ga je aan de slag met diverse ’stromingen’ binnen het autobiografisch schrijven. Door middel van laagdrempelige opdrachten kom je in aanraking met een diepere laag van jezelf, meer zelfkennis of zelfs tot op een onderbewuste laag. In het samenstellen van de workshops laat ik me o.a. inspireren door biografiek, intuïtief schrijven, meditatief schrijven en schrijven vanuit de elementen. Ook werken we met archetypen, sprookjes en mythologie, dit zijn de oerverhalen die de ‘universele worstelingen van het mens zijn’ heel mooi blootleggen. Deze cursus bestaat uit 6 ochtenden van 2,5 uur. Elke bijeenkomst gaat dieper in op een bepaald thema of werkgebied van het autobiografisch schrijven.

Wil je een cursusboekje met uitgebreide info? Stuur me dan even een mailtje.

De nieuwe cursus start september 2024. 

Keep writing

Voor schrijvers die blijven

Wie eenmaal de heilige graal van het autobiografisch schrijven gevonden heeft, wil niet meer loslaten. Ik begrijp dat als geen ander! Daarom is er elke vierde woensdagochtend van de maand van 9.30-12.00 uur een open schrijfochtend voor iedereen die al eerder op welke manier dan ook kennis heeft gemaakt met autobiografisch schrijven. Voor deze ochtenden moet je je een week van tevoren aanmelden. Als je mee wil doen, laat het me weten, dan zet ik je op de mailinglijst en dan ontvang je steeds een reminder van me om je aan te melden. Bij minimaal 4 deelnemers gaat het door. Kosten voor een losse ochtend zijn 55,- euro. Bij aankoop van een 5-rittenkaart krijg je 25,- euro korting en betaal je 250,- voor 5 bijeenkomsten. In totaal zijn er tien ochtenden gepland.

Data: 25 sept 2024/ 30 okt 2024/ 27 nov 2024/ 29 jan 2025/ 26 feb 2025/ 26 mrt 2025/ 23 apr 2025/ 28 mei 2025/ 25 juni 2025

De zeven zonden

Een 7-delig onderzoek naar je dark side…

Eva, de slang en de appel… Daar begon het mee, toch? Al eeuwenlang zijn we bewust of onbewust belast met het idee dat we zondig zijn. In mijn cursussen merk ik hoezeer vooral vrouwen hun best doen om ‘deugdelijk’ te zijn. Wat als we dat zouden loslaten…? In deze 7-delige cursus gaan we schrijvend op onderzoek uit naar de donkere kanten van onszelf, kanten die we misschien liever niet willen zien of laten zien. Juist in onze zondige daden en gedachten gaan veel spannende en interessante verhalen schuil. Misschien bevindt zich juist daar wel de essentie van wie we echt diep van binnen zijn… Schrijven over je dark side, durf jij het aan?

Deze cursus zal in 2025 plaatsvinden. Houd de website en socials in de gaten voor data. Inschrijven kan vanaf nu.