"You are the hero in your own story."
Joseph Campbell

Jouw verhaal in boekvorm?

The insight story maakt boeken over levensverhalen, ontstaan vanuit een bijzondere ervaring, een inzicht of een levensvraag. Het bereiken van een dieper begrip van iets, iemand of jezelf staan centraal. Je verhaal kan een bewustwordingsproces beschrijven, een bespiegeling op een ervaring zijn of misschien komen beide pas aan de oppervlakte als we aan het boek werken. Soms zit het inzicht of het mysterie in een andere hoek dan je dacht…

Hoe werkt het?
We duiken samen in je ervaringen. Op basis van interviews en gesprekken wordt je verhaal vakkundig opgeschreven als kort verhaal, novelle of een boek. Je boekwerk wordt bijzonder en professioneel vormgegeven en gedrukt.

Wat ontvang je?
Je ontvangt een prachtig boekwerk met jouw verhaal, gemaakt om met trots te lezen, te bewaren en te geven. Naast een eigen boek, bied The insight story je een bijzondere ervaring. Praten, schrijven en lezen over je leven leidt vaak tot nieuwe inzichten. Hierdoor is niet alleen het product, maar ook het proces waardevol en blijvend.

The insight

verhalen met een ziel

The insight story is geïnteresseerd in elk verhaal met een ziel, ontstaan vanuit een bijzondere ervaring, een inzicht of een levensvraag. Het bereiken van een dieper begrip van iets, iemand of jezelf staan centraal. Hiervoor moet je opnieuw naar je ervaringen kijken, naar binnen keren en je kwetsbaar durven opstellen. Je verhaal kan een bewustwordingsproces beschrijven, een bespiegeling op een ervaring zijn of misschien komen beide pas aan de oppervlakte terwijl we aan het boek werken. Soms zit het inzicht, jouw nieuwe waarheid of het mysterie in een andere hoek dan je dacht…

The story

literaire waarde

Een verhaal is meer dan een reeks ervaringen. Waargebeurd is geen excuus, zei Gerard Reve al.
De werkelijkheid – hoe intens of bijzonder ook – maakt nog geen goed verhaal. Het is de taak van de schrijver om met verbeeldingskracht en schrijftechnieken boven de ruwe gebeurtenissen uit te stijgen. The insight story neemt de kunst van het schrijven serieus en geeft je verhaal literaire waarde. Zo krijgt jouw persoonlijke ervaring ook betekenis voor anderen.

The book

hoogwaardige vormgeving

Bij The insight story krijg je niet zomaar een boek. Ons team bestaat uit ‘booklovers’. The insight story gelooft heilig in de gevoelswaarde van een écht, gedrukt boek dat met aandacht is vormgegeven. De ervaring van de papieren bladzijden die je kunt voelen en vastpakken is wat ons betreft onvervangbaar door welke digitale variant dan ook. De schrijver en het ontwerpteam hebben ruime ervaring in het maken van bijzonder vormgegeven en kwalitatief hoogwaardige boeken waarbij inhoud, ontwerp, beeldtaal en papierkeuze nauwkeurig op elkaar worden afgestemd.

Kort verhaal

€ 1900,- *

In het korte verhaal werken we één herinnering, avontuur of inzicht uit in een verhaal van max. 3000 woorden / 7 pagina’s A5. Deze optie wordt gedrukt in gebonden pamfletvorm met cover.

Als we na het kennismakingsgesprek een overeenkomst hebben over vorm en inhoud, neem ik drie interviews van een uur af. Op basis hiervan schrijf ik je verhaal. Binnen 5 weken is je kort verhaal klaar.

Specificaties

Novelle

€ 4600,-*

In de novelle werken we jouw verhaal uit in een boek van max 50 pagina’s A5. 

Als we na het kennismakingsgesprek een overeenkomst hebben over vorm en inhoud, neem ik zes interviews van twee uur af. Op basis hiervan schrijf ik je verhaal. Je novelle is binnen 10 weken klaar.

Specificaties

Boek

€ 8200,-*

In een boek werken we jouw verhaal uit in een boek van max 100 pagina’s A5.
Als we na het kennismakingsgesprek een overeenkomst hebben over vorm en inhoud, komen we om de twee à drie weken bij elkaar voor een interview van twee uur af. In totaal zullen we 10-12 keer bij elkaar komen voor een interview. Op basis hiervan schrijf ik je verhaal. Een boek schrijven is een intensief proces, houd er rekening mee dat de termijn tot oplevering meerdere maanden kan duren.

Specificaties

* Deze prijzen zijn gebaseerd op bovenstaande specificaties. Maatwerk is altijd bespreekbaar.